Ribó: ““El PP ni tant sols s’ha dignat a escoltar els veïns, que tenien en ma la instància on havien demanat en temps i forma la seua participació en la Comissió, però no ha servit de res”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha informat que el Partit Popular ha impedit parlar a una representació veïnal de Ciutat Vella en la Comissió d’Urbanisme, que ha tingut lloc aquest matí, quan ho havien demanat en temps i forma. De fet, els veïns havien demanat, el passat 15 de març per instància, la paraula en la Comissió per a defensar una rebaixa de les tarifes anuals que paguen els usuaris de la zona Taronja a Ciutat Vella, així com una millora del sistema de renovació setmanal per a evitar les disfucions i sancions, com actualment passa, i també per millorar el disseny per evitar confusions amb els agents sancionadors.

Ribó també havia proposat una moció en aquest sentit, per entendre que, tot i que la posada en marxa de la zona taronja de pàrking reservada a residents de Ciutat Vella ha suposat un pas positiu a l’hora de racionalitzar l’accés i l’aparcament de vehicles a motor al barri, aquesta mesura està provocant recels i molèsties entre els mateixos residents que es poden i s’han d’eliminar mitjançant uns canvis en l’ordenança que la regula des de fa dos anys. “Almenys així ho hem proposat, sense massa èxit, des de Compromís”.

El portaveu de Compromís ha lamentat que el PP no sols haja votat en contra d’aquesta moció, sinó que de “males manera haja impedit parlar a la representació de veïns que tant sols volien fer arribar als regidors quina és la seua visió de la problemàtica en Ciutat Vella”. Ribó ha denunciat la falta de sensibilitat i l’autoristarisme del regidor Novo per haver impedit que parlaren els dos veïns de Ciutat Vella, tot i tindre presentada la instància en temps i en forma. “Ni tant sols s’ha dignat a escoltar-los, tenien en ma la instància on havien demanat en temps i forma la seua participació en la Comissió, però no ha servit de res. La majoria del PP ha impedit que feren arribar la seua veu i, sense més explicacions, han perpetrat un atemptat contra els drets dels veïns a expressar-se en les Comissions”.

Ribó també ha vist com els vots de la majoria del PP han servit per a tombar dues propostes més del Grup Compromís. Una per un pla de mobilitat per als voltants del Complex Administratiu 9 d’Octubre i l’altre per una actuació en els edificis Ruiz Jarabo.